Bestille mat som en proff

Matlevering er nå en populær valgmulighet, takket være bekvemmeligheten og et bredt utvalg av kjøkken rett til døren din. For å forbedre leveringsopplevelsen din, her er ni essensielle aspekter å ta hensyn til når du bestiller mat.

1. Sammenlign apper og tilbud

Start med å sammenligne forskjellige leveringsplattformer som Uber Eats og Foodora for å finne dine favorittrestauranter, de beste tilbudene og laveste leveringskostnadene. Noen restauranter tilbyr gratis levering, noe som kan redusere den totale kostnaden for bestillingen betydelig. Ikke glem å lete etter kampanjer og kuponger online eller i appene før du bestiller for ekstra rabatter.

2. Abonnementsfordeler og vennelenker

Vurder å abonnere på tjenester som Uber One, som tilbyr rabatter og andre fordeler for et månedlig gebyr. Glem heller ikke å bruke din personlige lenke, hvor du kan tjene rabatter eller kreditter ved å invitere venner til leveringsappen.

3. Strategisk bestilling

Planlegg bestillingene dine på forhånd, spesielt under travle tider, for å unngå forsinkelser. Vurder å bestille i større mengder og dele måltider, noe som kan være økonomisk da du kan dele kostnadene med andre. Noen apper tilbyr også gratis levering fra visse restauranter hvis en annen kunde i ditt område allerede har bestilt. En annen måte å unngå ekstra kostnader på, er å hoppe over tillegg som drikke og desserter, som du kanskje allerede har hjemme.

Uber Eats levering
kilde: Uber Newsroom – Uber Eats bezorging

4. Sanntidsoppdateringer og varsler

Hold deg oppdatert på fremdriften til bestillingen din gjennom sanntidsoppdateringer og varsler fra leveringsappen. Denne funksjonen hjelper deg med å administrere tiden din effektivt mens du venter på bestillingen. Sørg også for klar kommunikasjon ved å sjekke kontakt- og adresseinformasjonen din, svare raskt på anrop eller meldinger fra leveringspersonell og gi spesifikke leveringsinstruksjoner.

5. Gi tips og leveringsetikette

Det er veldig viktig å gi tips til leveringspersonalet, ettersom dette utgjør en betydelig del av deres inntekt. Se denne artikkelen fra Forbes for mer informasjon om å gi tips. Vær generøs med tipsene dine, enten kontant eller via appen. Sørg også for at du er passende kledd når du mottar bestillingen din og at eventuelle kjæledyr ikke skremmer leveringspersonalet. Denne hensynsfullheten hjelper til å unngå ubehagelige situasjoner og sikrer en respektfull og smidig levering.

6. Kvalitativ emballasje og bærekraft

Legg merke til hvordan maten din er pakket inn. Restauranter som bruker miljøvennlige og sikre emballasjer forbedrer leveringsopplevelsen. God kvalitet på emballasjen er viktig for å sikre at maten ankommer i best mulig stand. Når det gjelder bærekraft, gir noen leveringsapper muligheten til å hoppe over plastbestikk, eller de belaster en plastavgift.

Foodora leveringsperson
kilde: Unsplash – Foodora leveringsperson

7. Håndtering av bestillinger og kundeservice

Hvis det er et problem med bestillingen, ordne det pent via kundeservice til leveringstjenesten, i stedet for å ta det opp med leveringspersonalet. Leveringspersonalet er ikke eneste ansvarlige for en jevn levering og kan sannsynligvis ikke løse problemet på stedet. For en humoristisk innsikt i livet til en leveringsperson, sjekk ut denne YouTube-videoen.

8. Gi tilbakemelding

Å gi tilbakemelding om en restaurant på leveringsappen spiller en avgjørende rolle i økosystemet for matlevering. Dette hjelper ikke bare fremtidige kunder å ta informerte valg, men gir også verdifulle innsikter til restauranter og leveringstjenester for forbedringer.

9. Direkte og lokal bestilling

Vurder, hvis mulig, å bestille direkte fra restauranter. Denne tilnærmingen reduserer ofte ekstra kostnader og gir mer støtte til lokale bedrifter. Når du ikke bestiller gjennom en leveringsapp, kan du bruke Yelp for å finne lokale restauranter i nærheten som også leverer. På denne måten kan du nyte favorittmåltidene dine samtidig som du bidrar til den lokale økonomien.

Ved å følge disse tipsene, vil du snart bestille mat som en proff! På denne måten kan du få mest mulig ut av de tilgjengelige tjenestene og nyte deilige måltider, levert enkelt til døren din til best mulig pris.

Florence Stroink