Black Friday kommer…

Før du vet ordet av det har høsten slått rot, og sammen med regn og kosevær kommer det massive salg. Du har sikkert hørt begrepet "Black Friday", men hva er egentlig alt oppstyret? La meg opplyse deg.

Hva er Black Friday?

Black Friday har sin opprinnelse fra USA og faller på dagen etter Thanksgiving. Dette er dagen hvor butikker disker opp med noen av årets største rabatter. Har du lenge siklet etter en fancy dings eller et klesplagg som har vært litt for dyrt? Da kan Black Friday være din dag!

Når er Black Friday?

Thanksgiving feires den fjerde torsdagen i november, noe som betyr at Black Friday er påfølgende fredag. Selv om den eksakte datoen endrer seg hvert år, så skjer det alltid i slutten av november. I 2023 vil Black Friday falle på 24. november. Noen merker er freidige nok til å starte salget i forkant av den store dagen og forvandler arrangementet til mer av en “Black Week”. Og mandagen etter Black Friday? Det er Cyber Monday, den store online shoppingdagen.

Hvordan mestre Black Friday?

Med et svimlende utvalg av Black Friday-tilbud kan det fort bli overveldende. Her er din strategi: start med en liste. Prioriter ting du faktisk trenger og de du har vurdert å kjøpe over tid. En klar handleliste kan redde deg fra impulskjøp. Og selvfølgelig, hold øynene åpne for “doorbusters” – disse heftig rabatterte varene i begrenset antall er designet for å lokke deg inn i butikken.

Hvem er de største aktørene på Black Friday?

Giganter som Amazon og Zalando store nettbutikker er de du bør holde et øye med. Her er et utvalg av imponerende tilbud fra 2022:

Hunkemöller: Den vakreste undertøy og nattøy, med rabatter på opptil 80%!
DHgate: Rabatt på opptil 70 % på alle mulige produkter, fra leker til sko…
Uniqlo: Gjør garderoben din klar for vinteren til en billig penge, med store rabatter hos Uniqlo!
Ikea: Trenger interiøret ditt en oppfriskning? Gjør et kupp hos Ikea under Black Friday.

La oss håpe at årets tilbud blir like brilliante som tidligere år! Merk kalenderen, still inn vekkerklokka, og må rabattene være evig i din favør.

Florence Stroink