Din sminke rutine i 2024

Sminke, et kraftfullt verktøy for selvuttrykk, fortsetter å utvikle seg med trendene og behovene til brukerne sine. Når vi går inn i et nytt år, ser vi hvordan rutinene våre har endret seg, blitt mer komplekse og integrert innovative produkter. Denne endringen fører oss til å stille spørsmålet om flere steg betyr mer skjønnhet. Her gir vi de viktigste og mest grunnleggende tipsene du trenger i rutinen din.

Nytt år, nye sminkerutiner. Sminkens reise har vært lang. Jeg husker da jeg kun brukte fargekorrigerende primer og tenkte for meg selv “wow, sminken min ser bra ut!”. Nå forstår jeg at primeren bare var det første steget i en mye mer omfattende rutine. Men betyr flere steg at du vil se ditt aller vakreste ut? Vel, svaret er ikke så rett frem. Sminke er en form for selvuttrykk, og dens skjønnhet ligger i øyet som ser – eller i dette tilfellet, den som bærer den. Enten det er å eksperimentere med fargekombinasjoner for øynene eller å mestre kunsten å blande, kommer gleden av sminke fra prosessen med å skape utseende som reflekterer din personlige stil. For de som er nye til sminke eller ønsker å forbedre sine ferdigheter uten å oversprenge budsjettet, her er en guide til nøkkelfaktorer å ta i betraktning når du utvikler en budsjettvennlig sminkerutine, eller en rutine generelt.

kilde: Birdie -How to Give Yourself an At-Home Facial, According to Experts

1. Prioriter hudpleie

Identifiser produktet som pleier huden din: Sunn hud er det beste lerretet for ethvert sminkelook. Inkorporer hudpleieprodukter som adresserer dine spesifikke hudbekymringer. The Ordinary og CeraVe er to merker kjent for sine effektive, budsjettvennlige hudpleielinjer. The Ordinary’s Hyaluronic Acid 2% + B5 er en hydreringskraftpakke, perfekt for å forberede huden før sminke. CeraVe tilbyr en rekke fuktighetskremer og rensere som er milde og designet for å opprettholde hudens barriere, og sikrer en jevn base for sminkepåføring. Og glem ikke, en god solkrem fullfører bildet. Avéne er et godt produkt med en høy SPF på 50+. Alle disse produktene kan finnes på Lookfantastic, ofte med mulighet for rabatt.

2. Identifiser den beste primeren for din hud

Dette er avgjørende for å skape et feilfritt sminkelook. En god primer hjelper ikke bare sminken din å vare lenger, men adresserer også spesifikke hudbekymringer, som oljethet, tørrhet eller forstørrede porer, forbedrer det generelle utseendet på huden din under sminken. Her er noen anbefalinger for primere basert på ulike hudtyper, alle tilbyr kvalitet uten å tømme lommeboken og er lett tilgjengelige.

For fet hud: NYXProfessional Makeup Shine Killer Primer. Denne primeren er spesielt designet for å bekjempe oljethet, og gir en matt finish som holder glansen i sjakk gjennom dagen. Formelen er lett og tetter ikke porene, noe som gjør den perfekt for de som sliter med overflødig olje.

For tørr hud: e.l.f. Hydrating Face Primer. e.l.f.’s Hydrating Face Primer er beriket med vitaminer for å nære huden, mens dens kremete tekstur glatter ut og hydrerer. Den skaper en silkeaktig base for sminkepåføring, og sikrer at tørre flekker minimeres og huden ser forfrisket ut.

For sensitiv hud: Bare With Me Cannabis SPF 30 Primer
Hold huden din rolig, kjølig, og samlet – pluss beskyttet mot UVA og UVB stråler – med NYXs Bare With Me Cannabis SPF 30 primer. Formelen med cannabis sativa frøolje og SPF 30 gir 24-timers hydrering samtidig som den hjelper med å berolige og beskytte huden.
Husk, nøkkelen til en feilfri sminkepåføring starter med riktig base, noe som gjør primer til et essensielt steg i din rutine.

Tips: Når du velger din primer, er det viktig å merke seg forskjellen mellom vannbaserte og silikonbaserte formler. Å matche basen til primeren din med basen til din foundation er et lite triks vi anbefaler for å forbedre varigheten og utseendet på din sminke. Å pare en silikonbasert primer med silikonbasert sminke, og tilsvarende, en vannbasert primer med vannbasert sminke sikrer en blanding som holder seg vakker gjennom dagen. Selv om det ikke er nødvendig at alle dine sminkprodukter deler samme base, kan det å justere basene til din primer og foundation betydelig forbedre sminkens finish.

kilde: Harpers Bazaar -IMAGES COURTESY OF HAUS LABS BY LADY GAGA TO BAZAAR

3. Prioriter dine sminkebehov

Identifiser dine nøkkelprodukter: Begynn med å identifisere produktene du bruker mest og invester i gode kvalitetsversjoner av disse nøkkelproduktene. For mange kan dette bety en pålitelig foundation, en allsidig øyenskyggepalett, og en langvarig leppestift. Når vi snakker om god kvalitet på sminke, mener vi ikke at du skal bruke en formue. Mange merker leverer produkter som kan konkurrere med luksustilbud uten den tunge prislappen. For eksempel tilbyr NYX og e.l.f et bredt spekter av høykvalitets nøkkelprodukter som foundations, maskaraer, og leppeprodukter til utrolige priser. Deres Bare with Me-linje kombinerer for eksempel sminke med hudvennlige ingredienser. NYX Professional Makeup Bare With Me Concealer Serum tilbyr naturlig utseende medium dekning med langvarig hydrering. Det er også verdt å merke seg at dette produktet er vegansk. Videre betyr shopping for NYX og e.l.f. produkter på Lookfantastic ofte å nyte ekstra rabatter, noe som gjør disse rimelige alternativene enda mer tiltrekkende.
Side note: Som nevnt tidligere angående primere, vurder hvilken type hud du har før du velger din foundation.

4. Utforsk abonnementsbokser og prøver

Prøv før du kjøper: Abonnementsbokser som Ipsy eller Birchbox kan være en kostnadseffektiv måte å prøve nye produkter tilpasset dine preferanser. Mange skjønnhetsbutikker tilbyr også prøver eller reisestørrelser av populære varer, som lar deg teste et produkt før du forplikter deg til et fullstørrelse kjøp.

5. Vær oppmerksom på utløpsdatoer

Sist men ikke minst: Spar på ressursene, ønsk ikke bort. Hold oversikt over sminkens utløpsdatoer for å minimere avfall, men også for å beskytte huden din. Å bruke sminke som har passert sin utløpsdato handler ikke bare om å miste produktets effektivitet; det utgjør en reell risiko for huden din. Utløpte produkter kan føre til en rekke hudproblemer, inkludert tilstoppede porer, utbrudd, og kviser, ettersom nedbrytningen av ingredienser kan irritere huden og forstyrre dens naturlige balanse.

Å omfavne de gitte rådene kan heve ditt sminkespill, men også sikre en rutine som er både snill mot huden din og lommeboken din. Husk, essensen av sminke ligger i å forsterke din naturlige skjønnhet og uttrykke din individualitet. Med de riktige produktene, teknikkene, og omsorgen, kan du avsløre ditt beste jeg hver dag. Her er til et år med strålende looks og grenseløs kreativitet, hvor den eneste begrensningen er din fantasi.

Gabriela Willems