Gaveideer for barn i den digitale tidsalderen

Tidene forandrer seg og bringer med seg evolusjon, men hva gjør vi med noen av de nye endringene? Da jeg var yngre, hadde foreldrene mine et eget rom kun for oppbevaring av leker i huset vårt. Og tro meg, det rommet var alltid et kaos fordi min bror og jeg tilbrakte så mye tid der. Men med teknologien stadig til stede i samfunnet, ser vi en økning i barn som ikke vet hvordan de skal leke.

Kanskje jeg har et annet perspektiv på viktigheten av leker i våre liv som barn fordi bestemoren min jobbet med salg av leker, og leker var en stor del av min barndom. Vi ble med henne til butikkene hun solgte til, besøkte noen av de store filialene, og fikk alltid gratisprøver av lekene som skulle komme ut. Som du sikkert kan forestille deg, var det alltid veldig gøy å gå til huset hennes. Nå for tiden har mange barn sin egen telefon eller nettbrett i svært ung alder og leker bare på dem. Og det reiser spørsmålet: Med denne generasjonen av barn som ikke vet hvordan de skal leke, hva kjøper vi til dem?

Nye klær

Hvis det er en ting som er sikkert, så er det at klær alltid vil være en nødvendighet både for voksne og barn, og dermed en flott gaveide. Det er mulig å gå til merker som PatPat og Zara, to store forhandlere av barneklær, og bla gjennom deres enorme utvalg av klær for å finne den perfekte gaven til den lille. Hos noen merker, som PatPat, kan du til og med sortere de forskjellige alternativene basert på barnets alder, noe som gjør handleopplevelsen din veldig praktisk!

Kunst- og håndverksmaterialer

En annen måte å inspirere barnas kreative side på er ved å gi dem kunst- og håndverksmaterialer. Det finnes et hav av muligheter for denne gaveideen. Det er mulig å kjøpe sett for å lage smykker, keramikk, sying, eller mer, noe som oppmuntrer ikke bare deres kreativitet, men også deres fine motoriske ferdigheter. Det er også mulig å få kunstforsyninger til tegning, maling, fargelegging, skulpturering, osv. Merker som Crayola og BIC er gode eksempler på hvor du kan finne alle materialene du kan trenge.

kilde: Unsplash – sett med fargerike fargestifter

Leker

Selv om det er en nedgang i hvor mange barn som leker med leker nå for tiden, kan vi ikke nekte for verdien av tradisjonell lek. Heldigvis for oss er det et bredt utvalg av leker vi kan gi barn i dag. Fra pedagogiske leker som LEGO som hjelper med å fremme kreativitet og ingeniørfag, til brettspill og puslespill som oppmuntrer til strategisk tenkning og samarbeid, og tradisjonelle leker som kosedyr og dukker; du vil ha mange alternativer å velge fra. Sørg for å bla gjennom Mattel og ShopDisney for noen flotte gaveinspirasjoner.

Utendørs- og aktiv lek

Å tilbringe tid utendørs og gjøre fysiske aktiviteter er bra for alle, uansett alder. Vi kan hjelpe med å inspirere denne lidenskapen hos barn ved å gi dem sportsutstyr som fotballer, basketballer, sykler, skøyter, skateboards, osv. Vi kan også bygge dem et utforskingssett med kikkerter, kompasser, insektobservasjonsverktøy, og mer for å hjelpe dem med å utforske nysgjerrigheten sin i verden rundt dem. Jeg kan fortelle fra min barndom at en rask måte å underholde et barn på er å ta dem med til en Decathlon for å se etter deres sportsutstyr selv. Butikken er fylt med så mange produkter og seksjoner at du kan utforske, noe som i seg selv kan være en gave til barnet. For mer informasjon om Decathlon, vennligst les vår andre artikkel “Hvorfor Handle hos Decathlon?“.

Bøker

Selv om dette kan være en personlig mening, siden du enten ville finne meg med en bok eller leke i hånden som barn, er bøker en annen flott gaveide for barn. Fra grafiske romaner og illustrerte bøker for yngre lesere til populære serier for eldre barn, vil du definitivt finne noe som passer barnets litterære smak. Du kan både gå til fysiske bokhandlere for å se hva som er trend akkurat nå eller bruke online verktøy som Amazon for å kjøpe bøkene effektivt.

kilde: Unsplash – liten jente leser en bok

Opplevelser

En ting vi alltid bør huske på er at det er mer i livet enn materielle ting. Å skape minner er en del av livet og noe vi vil bære med oss for alltid. Med det i tankene, kan du alltid gi opplevelser til barna dine. Ta dem med på et barnevennlig skuespill, musikal, eller sportsarrangement. Du kan også gi dem en voucher for morsomme opplevelser som å gå til en trampolinepark, en fornøyelsespark, klatring, osv. Mulighetene er uendelige, og du vil ha muligheten til å gi en virkelig minneverdig gave til dette barnet. Du kan finne noen alternativer for dette på Tiqets og i attraksjonsseksjonen på Booking.com.

Musikkinstrumenter

Det kan være lurt å sjekke med foreldrene til barnet du gir gaven til om dette er noe de ville være ok med på grunn av støyen som kan følge med det. Det er mange fordeler med å gi musikk og instrumenter til barn, for eksempel forbedring av kognitiv utvikling da det innebærer bruk av minne, oppmerksomhet og romlige-temperament ferdigheter; det øker også emosjonelle og sosiale ferdigheter, oppmuntrer til disiplin og ansvar, fremmer kreativitet og selvuttrykk, utvikler fine motoriske ferdigheter og koordinasjon, og mye mer. Du kan oppnå alt dette ved å gi ting som en ukulele, keyboard, blåseinstrument, karaokemaskin, og til og med en dansematte.

Teknologi

Teknologi er definitivt fortsatt et gavealternativ, selv om det kan være litt kontroversielt. Det er viktig å alltid sjekke foreldrenes regler og holdninger til teknologi før du gir det til barnet. Det er noen morsomme elektronikk i dag som er spesielt laget for barn, som nettbrett med forhåndsinstallerte pedagogiske apper og strenge foreldrekontroller. Det er også mange videospill som kan overvåkes av foreldre og brukes av barn som både et pedagogisk og underholdningsverktøy. Men jeg vil understreke at nøkkelen til denne typen gave alltid er å få tillatelse fra foreldrene før du kjøper noe. Foreldrene bør alltid være de som bestemmer om og når teknologi vil bli introdusert til barna.

 

La oss ta et lite pusterom. Jeg vet det var mye informasjon, men med hvor annerledes ting er i dag, er det alltid best å være så informert som vi kan for å ta den beste avgjørelsen. Jeg håper denne artikkelen har hjulpet deg med å inspirere deg med noen gaveideer for barna i livet ditt. Husk å følge våre andre artikler for mer fantastisk innhold.

Bruna Gorresio