Stilenes sammenstøt: H&M vs. Shein

Når det gjelder rimelig og trendy mote, leder H&M og Shein an. Disse motegigantene konkurrerer om plassen i garderoben din ved å tilby en imponerende rekke stiler som er snille mot lommeboken.

Men de er ikke de eneste store navnene innen rimelig mote. Andre fremtredende konkurrenter inkluderer Zara, kjent for sine chic og trendsettende kolleksjoner; Mango, som byr på europeisk eleganse; og Uniqlo, berømt for japansk minimalisme og funksjonelt design. Hver av dem har funnet sin plass i hurtigmote-markedet, og appellerer til ulike smaker og prioriteringer.
Men H&M og Shein er ikke bare i søkelyset for sine motekolleksjoner – de har nylig også vært i overskriftene grunnet en juridisk tvist. Ifølge H&M har Shein kopiert flere av deres design, og dette er ikke første gang. I denne artikkelen vil jeg sammenligne de to merkene for å hjelpe deg med å ta et informert valg om hvor du bør handle!

H&M genser
kilde: Unsplash – H&M genser

H&M: En blanding av basisplagg og luksus

Svenskefødte H&M har lenge vært en trendsetter i motebransjen. Med et bredt spekter fra basisplagg til mer luksuriøse varer i sine premium linjer, skaper H&M design for alle – menn, kvinner og barn. Det som skiller H&M fra andre hurtigmote-merker er deres forpliktelse til miljøvennlighet. H&M ønsker å redusere sin miljøpåvirkning og har derfor satt klare bærekraftsmål. Selv om de fortsatt er et hurtigmote-merke, som gir grunn til å stille spørsmål ved deres miljøavtrykk, er de i det minste på rett vei. Så, hvis du er opptatt av rimelig mote, men også verdsetter bærekraft, kan H&M være det riktige valget for deg.

Shein: En trendbevisst skattekiste

Med utspring fra netthandelsverdenen i Kina, er Shein kjent for sine trendy og svært rimelige plagg. Til tross for å være relativt ny sammenlignet med andre motemerker, har Shein raskt klatret opp suksess-stigen. Deres klær tiltrekker seg hovedsakelig et yngre publikum, med mål om å holde garderoben deres moderne og oppdatert uten å tømme lommeboka. Er du alltid på jakt etter de nyeste trendene, kan Shein være midt i blinken for deg.

raskt mote salg
kilde: Unsplash – raskt mote salg

Netthandelsduell: H&M vs. Shein

Når det kommer til online shopping, tilbyr både H&M og Shein forskjellige kundeopplevelser. H&M har en brukervennlig nettside og app, med mulighet for å hente eller returnere bestillingen i butikk. Ikke mer utålmodig venting på budbilen!
Shein, som er en ren nettplattform, har perfeksjonert kunsten ved netthandel. Deres nettside og app er enkle å navigere, og de har en unik funksjon: kundebilder og anmeldelser rett på produktsidene. Sånn kan se den søte sommerkjolen eller de stilige ankelskoene på andre før du bestemmer deg. Ulempen? Returprosessen kan være litt mer utfordrende enn hos H&M, hovedsakelig på grunn av internasjonal frakt.

Kvalitetsindikatoren: H&M vs. Shein

H&M og Shein møter tøff konkurranse når det kommer til kvalitet. H&M er kjent for sin anstendige kvalitet og holdbarhet, og kombinerer ofte stil med praktisk anvendelighet. Deres basis- og premiumlinjer tilbyr klær som varer over tid, og gir garderoben din en varig oppgradering. Kvaliteten er stort sett konsekvent.
Shein, derimot, kan være litt uforutsigbar. Selv om det er mulig å finne godt lagde, kvalitative plagg, kan du også komme over varer som ikke lever opp til forventningene dine. Sjekk alltid kundeanmeldelser og bilder på Sheins produktsider for å få en klarere ide om kvaliteten før du legger den i handlekurven.

Konklusjonen: H&M vs. Shein

Når du skal bestemme deg mellom H&M og Shein, kommer det hele ned til dine personlige shoppingpreferanser. Verdsetter du bærekraft, en blanding av basisplagg og moteklær med konsekvent kvalitet, og bekvemmeligheten av returer i butikk, kan H&M være merket for deg. På den annen side, hvis du er en trendsetter på jakt etter de beste kvalitative stilene til en lav pris, og du ikke har noe imot å håndtere internasjonale returer, kan Shein-klær være den perfekte matchen for deg.
God shopping!

Florence Stroink